Nomiki's website
  Over mij Foto's Dagboek Overige

 

Home
Up

                                                                                        

Beste familie, vrienden en kennissen,

Op 17 mei j.l. zijn wij met z'n drietjes naar China vertrokken om onze dochter en zusje Nomiki op te gaan halen. Op 31 mei a.s. hopen wij met z'n viertjes in Nederland terug te komen.

Niet alleen voor ons, maar vooral ook voor Nomiki , zal de wereld dan compleet op z'n kop staan, Nomiki zal niet snappen wat haar allemaal overkomt. We willen dan ook rustig de tijd nemen om aan elkaar te wennen.
Jullie kunnen ons helpen Nomiki te leren dat wij vanaf dat moment haar papa, mama en broer zijn. Wat moet groeien tussen ons is een hechte band. Het is belangrijk dat alleen wij Nomiki in de eerste periode verzorgen, knuffelen en eten geven. Ook eventuele kadootjes zal Nomiki alleen via ons mogen krijgen. Dit lijkt een onnatuurlijke situatie, maar anders dan bij een biologisch eigen kind zal Nomiki moeten leren wie haar ouders en broer zijn.
Zowel wij als Nomiki zouden het fijner vinden als ze direct ook bij jullie op schoot kan zitten. Toch willen wij ons graag houden aan de adviezen die wij gekregen hebben. Het zal Nomiki een vaste en veilige basis voor de toekomst geven. Nomiki leert dan dat ze bij ons hoort en dat wij er altijd voor haar zullen zijn. Vanuit die veiligheid kan ze de rest van de wereld gaan verkennen en kontakten met anderen aangaan.
Als Nomiki niet leert een vertrouwensband met ons aan te gaan, kan dit voor haar grote negatieve gevolgen hebben op latere leeftijd. Nomiki zal dan iedereen aardig gaan vinden (een 'vlinder' gaan worden) maar geen onderscheid kunnen maken tussen 'vluchtige kontakten' en 'echte/hechte vriendschappen.' In het verlengde hiervan zijn dan ook het mislukken van relaties of huwelijken te verwachten.
We beseffen dat dit geen gemakkelijk verzoek zal zijn, maar ter wille van de toekomst van Nomiki rekenen we op jullie begrip en medewerking. Nomiki zal vanzelf aangeven wanneer ze eraan toe is anderen dan ons tot haar wereldje toe te laten.Tot die tijd zullen wij tussen jullie en Nomiki in staan.
Uiteraard stellen wij het op prijs als jullie ons op 31 mei a.s. op Schiphol komen verwelkomen. (Vluchtnummer CZ 345 om 17.55 uur) Aansluitend willen we jullie de gelegenheid geven om Nomiki te bewonderen onder het genot van een kopje koffie. Ook hier geldt: kijken mag, aankomen liever niet.

Hierna gaan wij met z'n viertjes thuis van elkaar genieten. Houdt er in ieder geval rekening mee dat deze hechtingsperiode waarin visite aan huis niet gewenst is enkele weken tot maanden zal duren.
Zodra Nomiki er klaar voor is hopen we dat jullie ons niet zijn vergeten. Ook wij zien natuurlijk uit naar het moment dat jullie langs kunnen komen. Bellen en/of mailen (bijvoorbeeld over de stand van zaken) kan natuurlijk altijd. Ook wij zullen dat in de tussentijd doen en ook zodra wij er klaar voor zijn om jullie bij ons thuis te kunnen ontvangen.

In ieder geval graag tot op Schiphol!

Tim, Ciska, Mirko en Nomiki

                                                                                        

 

Deze pagina is bijgewerkt op 05-09-2005.

Home Links Mail Gastenboek